HTML

Na, ezt nevezem jó OST-nek

2012.06.19. 13:40 n.g.

A Rockstartól elváruk a minőséget. A játékaik az esetek döntő zömében kiemelkedő élményt nyújtanak, nem csak a játékosok, a szaksajtó is oda van, meg vissza a produktumaikért. A jelenleg tíz (!) különböző divízióból álló fejlesztő-tömörület eredetileg a zeneiparban akart szerencsére lelni, talán pont ezért van, hogy a sztori, a játékmenet és az élmény mellett a fontossági-listájának perifériáján ott csücsül a zene is. Nehéz olyan Rockstar játékot említeni, ahol ne ügyletek volna, nagy gondossággal az audiológiai oldalra, és így van ez a Max Payne 3-nál is. Az egész brand átigazolt a Remedy-től a Rockstarhoz, ami szkeptikusságra okot is adhatott. Az bizony elmondható, hogy ez a Max Payne nem a szériában megszokott atmoszférát hozza. Mármint narratív, sötét meg James McCaffrey, de mégis csak a napfényes Közép-Amerika a helyszín, egy-két erősen indokolt flashbackkel az "igazi" Max Payne hangulatba egészíti ezt ki csupán. A reformálás ellenére remekül sikerült az egész sztori, a látványvilág, az átvezetők és dialógusok. Mindezekkel együtt pedig változott a soundtack hangzásvilága is, kevésbé komolyzeneibb, sokkalta modernebb.

health-band.jpg

Ezt pedig egy kaliforniai noise-rock bandának, a Health-nek köszönhetjük. Elbűvölő és meglehetősen összeszedett az, amit műveltek. 2006 óta léteznek, a 2007-es Crystal Castles - Crimewave remix tette őket kisebb-nagyobb mértékben ismerté, ráadásul a zsenge pályafutásuk ellenére nem a Max Payne volt az első scoring-munkájuk. Remekül vegyülnek a nyugisabb, türelmesebb, a darkosabb és a pörgősebb, élettel telibb zenék az egész albumon, amit szerencsére a Rockstar külön is kiadott. Nem is tudom, hogy egy videojáték soundtrackje mikor fogott meg így utoljára. Telitalálat, libabőr, sokszor katarzis-közeli.

Alant meghallgatható a teljes hivatalos album, de külön emelném ki a Pain (gyönyörű), a Shells valamint a hivatalos promóanyagokban is hallható Tears c. számokat is. Mindegyik eltér egymástól, mégis van bennük egyfajta egységesség, és ez az a faktor, amely miatt nehéz ráunni az albumra. Állva tapsolás, meg ilyenek.

Szólj hozzá!

Címkék: zene vélemény soundtrack 3 ost health max payne

A bejegyzés trackback címe:

https://alkalminerd.blog.hu/api/trackback/id/tr544598050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása