HTML

Anglia a HTC mellett dönt

2012.07.04. 21:14 n.g.

Lassan a fejlécben vagyok kénytelen rögzíteni, hogy a patent-war blogtematika igen élénken él itt, de hát mit lehet tenni, míg mások nyaralnak, addig az Apple inkább a bíróság-világturnét tart. Észak-Amerikában kellő sikerrel tolja a földet a Samsungra az Apple, de az Egyesült Királyságban inkább elhajtják a céget, ha az az "érvénytelen" szabadalmaival próbál előnyhöz jutni. Nem elég, hogy az Angol Legfelsőbb Bíróság döntése szerint a HTC nem sértett semmilyen szabadalmi tulajdont, a bíróság még azt is kijelentette, hogy a három bizonyos Apple-nek ítélt szabadalom érvénytelen. A HTC-t a multitouch, a slide-to-unlock valamint a idegen karakterek bevitelének kezelése miatt támadta meg a cég, azonban a bíró, Christopher Floyd alaptalannak nevezte a vádakat és szerinte az Apple szabadalmai komolyabb felülvizsgálatra szorulnak. Hozzá kell tenni azt is, hogy az angol jogszabályozás nem veszi túl komolyan a szoftveres-szabadalmakat, így az erre irányuló pereskedéseket sem a szokásos szinteken kezelik.

biroparoka.jpg

Christopher Floyd vezetésével komoly (Lucy Koh-t megszégyenítő) háttérkutatást végzett az bíróság: Rámutattak arra, hogy a hogy az iPhone megjelenése előtt a svéd Neonode N1-es készülékben már láthattunk csúsztatós feloldási mechanizmust és talán ez volt az első bíróság, amely figyelembe vette ezt a könnyen felderíthető tényt (az Androidos fórumok tipikus Apple-ellenes példája volt világszerte). Az idegen nyelvű (ékezetes) karakterek beviteli módját korábbi, nem az Apple által fejlesztett megoldások továbbgondolásának titulálták, a multitouch-nál pedig Floyd hozzátette, hogy az angol jogkezelés nem tartja számottevőnek az ilyen apró szoftveres mechanizmusokat. Hát úgy tűnik az angoloknak biztosan nem kell félniük, hogy készüléküket száműzik, köszönhetően az alapos és realista ítélkezésnek.

Szólj hozzá!

Címkék: google apple anglia per iphone htc szabadalom android ipad

A bejegyzés trackback címe:

https://alkalminerd.blog.hu/api/trackback/id/tr454629693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása