HTML

Workaholics

2012.06.11. 08:32 n.g.

„A workaholic is a person who is addicted to work.”

Munkalkoholista. Talán ezzel a középszerű tükörfordítással élhetek jelen esetünkben. Workaholics címen indult tavaly a Comedy Central anyacsatornáján az elborult, de remek humorral bíró szitkom. A cím ne tévesszen meg senkit, a sorozatban három munkakerülő alkoholista (tehát a cím joke-on-a-joke) lehetetlen szituációit követhetjük. Egy vérbeli slacker-komédia, melyet azon személyek minden bizonnyal kevésbé élveznek, akik az országos adók tömeg-szitkomjait fogyasztják csupán. Bevállalós, perverz, szemét humor. Engem bizony megfogtak vele.

Igen jókat olvastam róla anno, de valamiért mégsem vett rá a lélek, hogy belevágjak. Aztán tavasszal a hazai Comedy Cental úgy döntött beteszi a péntek esti melós-sávjába (Office – Parks & Recreation – Workaholics), elkaptam a pilotot és egyből beszippantott. Három, többé-kevésbé szociálisan retardált főszereplő közti kémia igen jól működik, a mellékszereplők egytől-egyig viccesek, egyiknél sem éreztem azt állandó jelleggel, hogy ez a karakter indokolatlan és meg kéne szabadulni tőle (mint sok egyéb sorozatnál). A főszereplők harmóniája köszönhető annak is, hogy régóta ismerik egymást, egy improvizációs-színházban léptek fel és rengeteg YouTube-ra szánt sketch-comedy-t gyártottak MailOrderComedy címen (a saját produkciós cégük is bégül ezt a nevet kapta), sőt lakótársakként együtt éltek (élnek?) abban a házban ahol a sorozat is forog. Íme a 3+1 kulcskarakter:

Adam DeVamp (Adam DeVine): A legnagyobb marha, önképzavarban szenved, sértődékeny és lobbanékony, a gyökér ötletek origója, sokszor alázza meg magát. Oda van a tudatmódosító szerekért.

Blake Chesterfield Henderson (Blake Anderson): Irodai alkalmazottként szokatlan a külseje, ami amúgy érzékeny belsőt hordoz, nyomás alatt mégis felerősödik a problémamegoldó képessége. Oda van a tudatmódosító szerekért.

Anders 'Ders' Holmvik (Anders Holm): Vérbeli buli-blokkoló, egy végtelenül béna karrierista, wannabe-rapper. Talán Ő a leginteligensebb, de sokszor a visszafogottsága az erénye is. Oda van a tudatmódosító szerekért, de nem büszke rá.

Karl Hevacheck (Kyle Newacheck): A srácok drogdílere, Blake haverja. Oda van a tudatmódosító szerekért, ebből él. Elég szarul.

Az utolsó színészünk ugyan nem sűrűn szerepel, de jelentős eleme a sorozatnak, hiszen írja (a három főszereplővel közösen) és rendezi is az epizódokat is. Remek munkát végez, nem kérdés. Muszáj megemlíteni Alice-t (Maribeth Monroe), aki a srácok szigorú, mizantróp főnöke, az Iron Lagy definíciója, és Jill-t (Jillian Belk), Alice csetlő-botló asszisztensét is. Mindketten tökéletesen kezelik a saját karakterüket. Maga a munkahely egy fiktív telemarketing-cég, a Telamericorp: Nagyon úgy tűnik, hogy a cég minden szerencsétlent felvesz munkaerőnek, de épp ez a varázsa és ez kelt sokszor állatkerti atmoszférát. A srácok egy irodafülkében is dolgoznak, amelynek rengeteg kiváló párbeszédet köszönhettünk, de a címtől elvártan a munkahely maga nem teljesen központi helyszín (legalábbis nem annyira, mint az Office-ban).

Rendkívül jó szórakozást nyújt, heti húsz percben. Egy évad tíz részes, de szerencsére évente kettő fut le: Egy áprilistól és egy szeptembertől. Nyári darára tökéletes és ajánlom is. Zárásnak az első két évad besztof:

Margójegyzet: Itthon A Munka Hősei címen fut péntekenként, 22:00-től, viszont a szinkronos verziót sajnos nem tudom ajánlani senkinek. Nem azért mert annyira mellényúltak volna a hangokkal, hanem a magyarra szinkronizált párbeszédek sokszor nem úgy jönnek ki, ahogy az eredetiben, rengetegszer vesztik el humoros töltetüket a dialógusok.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló tv comedy central szitkom workaholics

A bejegyzés trackback címe:

https://alkalminerd.blog.hu/api/trackback/id/tr144577752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása